Državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja zadužen za NIP Milan Đokić i zamenica gradonačelnika Požarevca Vukica Vasić, označili su početak radova na izgradnji novog vrtića u Mesnoj zajednici „Burjan“.

Projekat izgradnje ovog vrtića podrazumeva podizanje novog objekta od 1.221 kvadratnog metra koji će moći da primi 140 mališana. Vrednost ugovorenih radova je preko 55 miliona dinara, a sredstva su, po 50 odsto, obezbedili Nacionalni investicioni plan i Grad Požarevac. Projekat će biti realizovan u okviru Programa NIP-a „Vrtići za budućnost Srbije“.

– Zahvaljujući odličnoj saradnji sa nadležnim ministrstvom i NIP-om, u prilici smo da dobijemo novi objekat za predškolsku decu nakon tri decenije, rekla Vukica Vasić, zamenica gradonačelnika Grada Požarevca koja je dala i veliki lični doprinos realizaciji ovog projekta. Ona je dodala da ovo nije dovoljn kapacitet za smeštaj sve dece koja su na listi čekanja za vrtiće ali je to zadatak za predstojeći period.

– Izgradnja vrtića je u okviru Programa Nacionalnog investicionog plana „Vrtići za budućnost Srbije“ čija je vrednost 800 miliona dinara i podrazumeva izgradnju 17 vrtića na teritoriji Srbije, izjavio je Milan Đokić, državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja zadužen za NIP. Ovim programom, nakon završetka svih 17 vrtića u Srbiji stvorićemo uslove za upis blizu 3.000 mališana, rekao je Đokić.

– Prošle godine završena je nadogradnja vrtića u Kostolcu i vrtića „Pčelica“ u Požarevcu, ove godine je započet vrtić u Mesnoj zajednici „Burjan“, dok se ovih dana očekuje odobrenje za gradnju za vrtić na Čačalici“ izjavio je Miodrag Milosavljević, gradonačelnik Grada Požarevca i ističe da je ovo veliki uspeh za grad, jer nakon 30 godina grade se dva nova vrtića u Požarevcu.

Početku radova na novom vrtiću prisustvovali su predstavnici Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, čelni funkcioneri lokalne samouprave i brojni građani.

Nove jaslice biće smeštene na veoma povoljnonoj lokaciji u Ratarskoj ulici a rok za završetak radova u izgradnji novog objekta je 6 meseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari