Danas saznaje: Priveden rođeni brat Novice Antića, u toku pretres porodične kuće 1foto: Printscreen/N1

Jutros se pojavila vest da je ponovo priveden bivši predsednik Vojnog sindikata Novica Antić, međutim, kako Danas saznaje, priveden je njegov rođeni brat Vaso Antić.

Kako nam je rekao njihov advokat Mitar Krstić, Novica je bio zajedno sa njim u kolima kada je policija privela brata.

– Prema Novici Antiću za sada nema postupanja – rekao je Krstić za Danas.

Advokat Ivan Ninić rekao je za Danas da im pretresaju kuću.

Prema rečima Ninića, predmet interesovanja policije, kako im je usmeno rečeno, je njihova porodična firma preko koje su pre deset godina radili izvoz voća, ali ona šest godina nije u njihovom vlasništvu.

– Novica je jutros krenuo na gostovanje na Novu S, ali su mu usput javili da je došla policija sa nalogom i počela da mu pretresa kuću, pa je morao da se vrati. Trenutno je u toku pretres jedne porodične kuće braće Antić, dok se za pretres druge čeka naredba suda. Takođe, u toku je pretres još jednog objekta u Beogradu koji je u vlasništvu lica koje je kupilo firmu od Vasa Antića 2017. godine  – naveo je Ninić.

Ovoga puta nije policija iz Novog Sada ili Sombora, već Specijalno odeljenje za borbu protiv korupcije MUP-a Kragujevca.

Ninić je rekao da je na putu za Kragujevac kako bi prisustvovao pretresu drugog objekta u zajedničkom porodičnom dvorištu Antića, pošto je policija imala naredbu za pretres samo jedne kuće.

„Oni su ih legitimisali i rekli Antićima da se vrate u Kragujevac jer je u dvorištu pretres kuće, preneo je Ninić za Fonet, objašnjavajući da su se braća zamenila na mestu vozača.

Podsetimo, Novica Antić nedavno je pušten na slobodu iz Okružnog zatvora u Novom Sadu, a kako je rekao, u pritvoru je izgubio skoro šest meseci života, a sve zbog toga što je poslodavcu – državi, sa svojim saradnicima stao na žulj.

„Jedino čega sam se zaista plašio je bilo to da li ću, kada izađem, da zateknem roditelje žive i da li će sve biti u redu sa njima“, naveo je Novica Antić za N1.

Novica Antić je krajem februara uhapšen zbog sumnje da je učinio proneveru, a pored Antića tom prilikom su privedeni i potpredsednik sindikata Duško Tolmač, kao i generalni sekretar Predrag Jevitć.

Novica Antić osumnjičen je zbog pronevera pošto je, navodno, doneo odluke kojima se Predragu Jevtiću neosnovano isplaćuje 3,5 miliona dinara. Takođe, pod sumnjom je da je preuzimao telefone i tehniku sindikata i dalje prodavao čime je oštetio sindikat za preko 1,5 miliona. Zatim, Dušku Tolmaču isplaćeno je oko 700.000 dinara na ime pozajmica suprotno aktima sindikata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari