Novici Antiću ponovo produžen pritvor: Bivši predsednik Vojnog sindikata Srbije i generalni sekretar zatočeni već šest meseci 1foto FoNet/Pokret Metla 2020

Apelacioni sud u Novom Sadu produžio je do 27. avgusta pritvor bivšem predsedniku Vojnog sindikata Srbije (VSS) Novici Antiću i nekadašnem generalnom sekretaru VSS Predragu Jevtiću, rekao je za Insajder Antićev advokat Ivan Ninić.

Ninić je rekao da je to četvrta odluka kojom se Antiću određuje mera pritvora, čime pritvor ulazi u šesti mesec.

Po Zakoniku o krivičnom postupku, pritvor može da traje najviše šest meseci, te kako je objasnio Antićev advokat, posle toga više ne može da se produžava ako optužnica ne bude podignuta.

Ninić je izrazio sumnju da li će optužnica biti podignuta do tada jer nisu izvršena veštačenja.

„Od momenta kad je lišen slobode do danas mi tvrdimo da ne postoji nijedan jedini zakonom propisan razlog za pritvor. Znači ovo što se njemu dešava je jedan vid zastrašivanja i jedan vid svojevrstne represije koji je na delu“, kaže Ninić.

Po njegovim rečima, ispitano je više od 100 svedoka, ali je naknadno dodato još 16, a „14 od tih 16 apsolutno nije potvrdilo nijedan navod iz naredbe o sprovođenju istrage“.

„Antić je u pritvoru i peti i šesti mesec, zbog toga što se dva svedoka ne pojavljuju uz najrazličitije moguće izgovore – od ostavljanja zdravstvene dokumentacije, do toga da moraju da budu na radnom zadatku, jer predsednik Republike dolazi u Kragujevac“, rekao je Ninić.

Antić, bivši predsednik Vojnog sindikata Srbije, uputio je poslanicima Skupštine Srbije otvoreno pismo u kojem ih je pozvao da formiraju Komisiju koji bi ispitala kako je razbijen Vojni sindikat.

Antić, tadašni predsednik Vojnog sindikata Srbije i njegovi saradnici Predrag Jevtović i Dušan Tolmač, uhapšeni su 27. februara zbog sumnje da su izvršili krivično delo pronevere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari