Novica Antić: Profesionalni vojnici u robovlasničkom položaju

Predsednik Vojnog sindikata Srbije, o stanju u vojsci i uvođenju obaveznog vojnog roka

Ostavite komentar


  1. Sta je sa nama civilima u vojsci Srbije, 2005. godine otpusti se 5.000 civila i rekose bice bolje a ono sve gore, 2007 ili 2008 godine povecase platu pukovnicima i generalima za 40% a civilima i vojnom kadru do cina majora samo 8%. Civilna lica u zadnjih 10 godina niko nije primio, od kadra koji je ostao polako penzionisanjem se civilna lica smanjuju al se niko nov neprima. Tacno je da civili rade i ono sto treba da rade oficiri ali ti civili nemaju beneficije, nemaju dodatak za rad u trupi kao pvl, odbija im se za bolovanje po 35% od plate plus put ko ima da naplati i tobizlazi oko 42% od plate i civilima se ni po kom osnovu neisplati otici na bolovanje. Jos mnogo moze da se prica o tome, za sad toliko

    1. Ovi sto lupajuminuse misu ni sluzili vojsku,
      Ja kao civilno lice isao sam na marseve,gadjanja,ucestvovao u ratu,na raznim kontrolama i ginama nosio uniformu i cizme,isao na jutarnju fiskulturu,isao na fizicke provere jer vojna lica pukovnici sa stomacima nisu mogli da istrce ali ,,trba dobii pozitivnu ocenu jedinici, i sve to radio samo za patu,bez toplog obroka,regresa,oni povecanje 8hiljada nama povecanje hiljadu dinara,jedne godine devedesetih socijalna pomoc od 20 % mi hijladu oni opet 8 hiljada,kakva li j to socijalna pomoc..pa gde je trupni dodatak od 20 %,za civile nema…da ne pricam o stanovima..uts…sada potporucnici i vodnici koji su postali od ugovoraca kupe stan jer im drzava placa ratu…i sad taj ugovorac je bojli od civila koji radi 30 godina sluzio vojsku..gde tu ima logike..nekom je vojska majka a drugome maceha..Isti clanovi zakona a oni kad su na bolovanju 95% a mi 65 % primamo platu..mi bolesni na posao oni zdravi na bolovanju…ima jos mnogo toga da se pise….

Ostavite komentar


Društvo

Sutra počinje pripremno ročište Urošu Blažiću 10

Sutra počinje pripremno ročište Urošu Blažiću

U sudnici Okružnog zatvora u Beogradu sutra će biti održano pripremno ročište pred početak suđenja Urošu Blažiću, okrivljenom da je u Malom Orašju i Duboni iz automatske puške i pištolja 23. maja prošle godine ubio devetoro mladih i pokušao da ubije još 20, od kojih je 12 teško ranio.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.