Novici Antiću ponovo produžen pritvor 1Novica Antić Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Sud u Novom Sadu produžio je do 27. avgusta pritvor bivšem predsedniku Vojnog sindikata Srbije (VSS) Novici Antiću i nekadašnem generalnom sekretaru VSS Predragu Jevtiću, izjavio je danas FoNetu Antićev advokat Ivan Ninić i ocenio da je to vrhunac političkog obračuna sa njima.

Antić ulazi u šesti mesec pritvora, do sada je saslušano više od sto svedoka, a dva preostala se ne pojavljuju treći put, uvek uz problematično opravdanje. Ranije su dostavljali lekarska opravdanja, a poslednji put obrazloženje je bilo da predsednik Srbije Aleksandar Vučić dolazi u Kragujevac i da su zbog toga na radnom zadatku. Kakve veze dolazak Vučića ima sa Vojskom?, rekao je Ninić.

Ta dva svedoka, precizirao je on, treba da se izjasne o činjenicama u vezi sa korišćenjem mobilnih telefona, kompjutera i štampača, što je već dostupno tužilaštvu.

Ninić je dodao da Antić te svedoke gotovo da i ne poznaje i sa njima nije imao komunikaciju.

Tužilaštvo se ovde pretvara u popisnu komisiju, traže da se vidi kome su poverena tehnička sredstva u sindikalnim grupama, naglasio je Ninić.

Ninić je ukazao i da je simptomatično da tužilaštvo nema mehanizam da primeni mere koje su im na raspolaganju, i procenio da će Antić i Jevtić još dvadesetak dana biti u pritvoru, i da posle toga optužnica neće biti podignuta, jer još nije obavljeno veštačenje.

Od 16 svedoka koji su poslednji saslušani, njih 14 negiralo je sve navode optužnice koja tereti Antića i Jevtića, rekao je Ninić.

Antić i Jevtić terete se za proneveru novca koji pripada VSS, a u pritvoru su od kraja februara. Razlog za produženje je uvek isti – mogući uticaj na svedoke.

Odmah po njihovom hapšenju, VSS je izabrao novo rukovodstvo, koje se ne oglašava o zloupotrebama i kršenju zakona u Vojsci Srbije, na šta je redovno javnosti ukazivao Antić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari