Novih 75 obolelih u Boru, 19 u Kladovu i sedam u Majdanpeku 1Majdanpek Foto: J. B. K.

Još 75 novih slučajeva inficiranja korona virusom registrovano je u Boru. Prema podacima zaječarskog Zavoda za javno zdravlje „Timok“ ozdravile su 52 osobe i četiri pacijenta preminula su od posledica virusne infekcije. Gradski Štab za vanrede situacije saopštio je takođe da je na teritoriji grada 695 aktivno zaraženih.

U Opštoj bolnici u Boru na kovid odeljenjima na lečenju su 63 bolesnika, a tokom jučerašnjeg dana obavljena su 63 prva i 148 kontrolnih pregleda u kovid ambulantama, dok je na prijemnom bolničkom odeljenju pregledano 17 pacijenata.

Blagi porast korona brojni prisutan je i u opštini Kladovo u kojoj je prisustvo korona virusa potvrđeno kod 19 osoba, izlečeno je deset bolesnika i aktivno pozitivno je135 osoba.

U kovid ambulantama majdnapečkog Doma zdravlja juče je prisustvo korona virusa laboratorijski potvrđeno kod sedam od 38 testiranih osoba. Od 76 aktivno zaraženih korona virusom, nevakcinisane su 53 osobe, a među obolelima i dalje su najbrojniji oni od 25 do 49 godina starosti koji čine trećinu aktivno pozitivnih. U kovid bolnicama je zbog teže kliničke slike hospitalizovano  13 pacijenata iz majdanpečke opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari