Turističko-sportski centar „Zlatar“ pokušaće da novim i raznovrsnim kulturnim, zabavnim i adrenalinskim sadržajima učini leto u novovaroškom kraju što primamljivijim za domaće i strane turiste. Nedavno je TSC imao uspešno predstavljanje u Turističkoj organizaciji Srbije u Beogradu, u čijem je fokusu bila promocija planine Zlatar, njenih smeštajnih kapaciteta, novog adrenalin parka, objekata i uslova za bavljenje sportom i rekreacijom, kao i bogate trpeze sa čuvenim specijalitetima zlatarskog kraja.


– Namera nam je da turističke potencijale opštine Nova Varoš stavimo u funkciju razvoja čitavog kraja, ali ne tako što ćemo favorizovati hotel „Panoramu“, već ćemo pokušati da intenziviramo i afirmaciju seoskih domaćinstva i privatnih turističko-ugostiteljskih objekata, kaže direktorka TSC i upravnica „Panorame“ Ivana Novaković. Ona ističe da su ovdašnji turistički poslenici spremno dočekali letnju sezonu, a da su opštinska uprava i turistička organizacija uložili znatna finansijska sredstva i ljudske resurse da bi se, najpre kompletno renovirao hotel „Panorama“ , kapaciteta od 215 ležajeva, a potom i obogatila vanpansionska ponuda prilagođena zahtevima savremenog turiste, omladine i dece školskog uzrasta.

Jedan od novih, zanimljivih sadržaja je svakako adrenalin park, koji je smešten u neposrednoj blizini „Panorame“. Njegova izgradnja nalazi se u poslednjoj fazi radova, koje izvodi ovdašnje preduzeće „IB Inženjering“. Prema rečima direktora Direkcije za izgradnju Miroljuba Šaponjića , ova investicija je vredna oko 2,5 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz opštinske „kase“. Zlatarski adrenalin park, drugi po veličini u Srbiji, sastoji se od brojnih drvenih platformi na četinarima, između kojih su, na dužini od oko 350 i visini od oko pet metara, postavljene prepreke u vidu visećih kanapa, horizontalnih merdevina, balans greda, paukove i takozvane tarzan mreže, cik-cak gredica… Park je namenjen svima koji vole zabavu i avanturu, nisu mlađi od 15 i stariji od 30 godina, a poseduju hrabrost, izdrživost i psihofizičku spremnost. Park je, prema rečima Novakovićeve i Šaponjića, siguran, oprema je atestirana, a čitavom dužinom proteže se sigurnosna sajla. Svi oni koji budu želeli da se oprobaju na ovim spravama, moraće da prethodno prođu obuku na „zemlja parku“.

– U toku su i radovi na adaptaciji hotelskog zatvorenog bazena, koji bi trebalo da budu završeni najkasnije do sredine jula. Za sve posetioce uređujemo i mnoštvo staza za šetnju, prstenastog oblika dužine od 800 metara do osam kilometara, koje će dosezati sve do obronaka jezera na Uvcu. U ponudi su i sala za vežbanje unutar hotela, iznajmljivanje bicikala, a gostima su na raspolaganju i novi tereni za fudbal, košarku i odbojku. Na Zlataru se već odvijaju i brojni kulturni događaji (likovne kolonije, časovi gitare i klavira, koncerti kulturno-umetničkih društava), a kruna i ovogodišnje letnje turističke sezone biće manifestacija „Zlatarfest 2014.“, koja se održava u periodu od 24. do 27. jula u cilju promocije turističkih i privrednih potencijala novovaroškog kraja, ističe Novaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari