Novinari i ostali medijski radnici Radio-televizije Kragujevac, koji su zbog neisplaćenih zarada i nepovezanog radnog staža, već danima u štrajku, odlučili su da prihvate preporuku miritelja Bojana Urdarevića iz Agencije za mirno rešavanje sporova. Potpisivanje sporazuma između poslovodstva, predstavnika zaposlenih i medijatora Urdarevića, prema jučerašnjoj informaciji iz RTK, zakazano je za danas u 8.30 časova.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }A:link { }

  Prema predlogu dogovorenom tokom medijacije, poslovodstvo se obavezalo da zaposlenima isplati decembarsku zaradu 25. marta, januarsku 31. marta, dok će februarska akontacija biti uplaćena 15. aprila, a isplata 30. aprila. Dogovoreno je i da se zahtev vezan za povezivanje staža iz 2012. i 2013. godine, što pre reši na nivou nadležnih organa i institucija. Postignuta je i saglasnost da obe strane neće pokretati sudske postupke u vezi sa obustavom rada.

Štrajkački odbor RTK će, posle potpisivanja sa poslovodstvom i miriteljem Urdarevićem, doneti odluku o prekidu štrajka zaposlenih koji je počeo 16. marta. Radio televiziju Kragujevac koja je do prošlogodišnje privatizacije slovila za najveći i najverovatnije najugledniji elektronski medij južno od Save i Dunava, u oktobru 2015, kupio je kruševački biznismen Radoica Milosavljević za nešto više od 86.000 evra. Do danas ostalo je nerazjašnjeno šta je sve Milosavljević, ili neko ko stoji iza njega, kupio za te pare, odnosno da li je novi gazda RTK postao i vlasnik samo radio i televizijske oprema ili i cele zgrade u centru Kragujevca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari