Šestoro radnika Televizije Gornji Milanovac dobilo je sudskim rešenjem, koje je juče postalo izvršno, stalna radna mesta na kojima su honorarno radili od dve do četiri godine. Predsednik sudskog veća Opštinskog suda u Gornjem Milanovcu Bojana Rajčević u rešenju je navela da su novinari Mirjana Daničić i Miloš Mijatović, kamerman Bojan Radovanović, montažer Milan Janković i realizatori Aleksandar Pantović i Filip Nešović zasnovali stalni radni odnos na TV Gornji Milanovac.

Šestoro radnika Televizije Gornji Milanovac dobilo je sudskim rešenjem, koje je juče postalo izvršno, stalna radna mesta na kojima su honorarno radili od dve do četiri godine. Predsednik sudskog veća Opštinskog suda u Gornjem Milanovcu Bojana Rajčević u rešenju je navela da su novinari Mirjana Daničić i Miloš Mijatović, kamerman Bojan Radovanović, montažer Milan Janković i realizatori Aleksandar Pantović i Filip Nešović zasnovali stalni radni odnos na TV Gornji Milanovac. Oni su svakodnevno dolazili na posao, neki čak od 1. januara 2004. godine, na osnovu usmenog dogovora s direktorima, ali nisu dobili rešenja o stalnom zaposlenju. Naknade su dobijali preko omladinskih zadruga, ili čak gotovinski, iako je „poslodavac imao potrebe za njihovim radom“, navodi se u rešenju.
Kako je agenciji Beta izjavio direktor Televizije GM Dragan Nešović, koji je na toj dužnosti od 3. avgusta 2006. godine, sve oštećene je zatekao na tim poslovima, ali nije mogao da ih primi u radni odnos jer su budžetska sredstva za te dužnosti ograničena. Nešović je rekao da je zato radnicima „predložio da potraže pomoć suda“. Stalni posao će im biti računat od dana kada su počeli honorarno da rade. Sud je TV GM obavezao da plati sve sudske troškove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari