Vučić: Spot u kojem se citiraju reči određenih medija nije pretnja po novinare 1Foto: printscreen / Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da spot u kome se citiraju reči koje su o njemu korišćene na nezavisnim televizijama, nije pretnja po novinare tih medija.

Vučić je u izjavi za televiziju Pink iz Londona, gde treba da učestvuje na Samitu Evropske političke zajednice, rekao da to što novinari tih televizija emitovanje takvog spota doživljavaju kao pretnju ukazuje da se „stide svojih reči“.

„Kakva je to pretnja ako puštate šta oni govore? Oni se stide svojih reči, ili je u redu da samo oni izgovaraju te reči, a nije u redu da mi ponavljamo šta su oni o nama rekli“, rekao je Vučić.

Mreža SafeJournalist, čiji je član Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) zatražila je ranije danas da se „odmah zaustavi maliciozna kampanja“ i emitovanje spota koji nezavisne medije optužuje za „dehumanizaciju“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Iz ove mreže su naveli da je u pitanju „manipulativni video nepoznatog autora“ koji je prikazan na tri televizije sa nacionalnim frekvencijama u informativnim emisijama, zbog čega je zatraženo od Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da utvrdi koja televizija je izvor informacija, odnosno ko je sporni video dostavio medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari