Novinarka Milica Ivanović na meti uvreda gradonačelnika Leskovca 1Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca Foto: gradleskovac.org

Udruženje novinara Srbije (UNS) pozvalo je danas gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića da se izvini urednici Regionalnog portala Jugmedia Milici Ivanović zbog uvredljivog komentarisanja njenog fizičkog izgleda.

U saopštenju UNS je poručio Cvetanoviću i da prestane sa insinuacijama da je gradski novac za sufinansiranje medijskih projekata, urednica portala iskoristila za kupovinu kuće.

Udruženje je pozvalo Cvetanovića i da poštuje Etički kodeks ponašanja funkcionera grada Leskovca, te da se, kako je propisano, učtivo, sa poštovanjem i bez diskriminacije odnosi prema medijima.

Milica Ivanović rekla je za UNS da je već duži period meta i da ju je Cvetanović od 2013. do 2016. godine prozivao na svakoj sednici skupštine, ali da se sada prvi put dogodilo da uvredljivo govori o njenom fizičkom izgledu.

Ona je dodala i da je nedavno na konferenciji za novinare bila onemogućena da postavi pitanje, da ju je gradonačelnik napadao i mahao papirom na kom su bili iznosi novca za projekte portala Jugmedia.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari