Požarevljanka Saša Tomić – nedavno je postala jedan od najuspešnijih takmičara u najgledanijem kvizu „Želite li da postanete milioner?“. Podsećanja radi, izborila se za 2.500.000 dinara, a do osvajanja najveće sume nedostajao joj je samo jedan tačan odgovor. Saška, kako je od milošte zovu rodbina i prijatelji, je novinar i prevodilac, a zaposlena je u Romskom edukativnom centru u Požarevcu. Uprkos raznovrsnim interesovanjima i obilnom angažovanju na poslu, kuriozitet predstavlja podatak da je majka sedmoro dece!


– Bila sam rešena da učestvujem u kvizu „Želite li da postanete milioner“ i da testiram samu sebe. Nisam još uvek svesna šta se dogodilo, mislim da to nije ništa specijalno, to je kviz koji se emituje deset godina, interesantan je svima i moja porodica ga uvek rado gleda. Prijavila sam se bez velikih očekivanja i ovog puta sam imala sreću, pozvali su me posle dva dana, otišla sam na kviz, učestvovala i osvojila 2.500.000 dinara. Bila sam na korak od osvajanja 5.000.000 dinara, nedostajalo mi je, možda, malo više hrabrosti da odgovorim i na to poslednje pitanje. Kada sam kasnije gledala već snimljenu emisiju, nije mi bilo svejedno, iako sam znala šta sam uradila – kaže nam Saša koja je zadovoljna svojim uspehom kao i činjenicom da je doprinela i afirmaciji svog zavičajnog grada, Požarevca.

Najvažnije joj je bilo da prođe eliminacionu igru, „brzi prsti“. Iz drugog pokušaja je uspela i kaže da nakon sedanja u „vruću stolicu“ nije imala tremu. Na prvih jedanaest pitanja odgovorila je bez korišćenja bilo kakve pomoći.

Za voditelja kviza Ivana Zeljkovića kaže da je prijatan sagovornik koji na profesionalan i zanimljiv način vodi emisiju. Po njenom mišljenju, dobro je što kviz, koji se emituje u brojnim zemljama, vodi Zeljković koji omogućava takmičarima da „rade“ u prijatnoj atmosferi, ne dekoncentriše i ne ometa učesnike kviza.

Saši Tomić, ženi koja je bila na korak do osvajanja titule milionera u jednom od najpopularnijih ovdašnjih kvizova, prva pročitana knjiga bila je enciklopedija. U prvi razred osnovne škole pošla je sa pet godina. Njena deca su odlični učenici, kao i ona, željni su znanja:

– Do sada nisam učestvovala ni u jednom kvizu, volim enigmatiku i da se takmičim. I decu tako vaspitavam, mi smo stalno u nekoj igri, kvizu i takmičimo se međusobno. Treba biti borac da bi uspeo – poručuje Saša svima koji žele da krenu njenim stopama ponosna.

Prijem kod gradonačelnika

Koliko su Požarevljani oduševljeni uspehom svoje sugrađanke najbolje govori činjenica da je za nju organizovan prijem kod gradonačelnika Požarevca Miodraga Milosavljevića. Povod je naravno, pokazano znanje i predstavljanje Požarevca u najlepšem mogućem svetlu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari