"Stavljena u kontekst pretnji smrću šefu države": Novinarka Tamara Skrozza ponovo na meti napada 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Novinska agencija FoNet najoštrije osuđuje novi talas orkestirane kampanje spinovanja, isfabrikovane u propagandnim centrima vlasti, kojom je zamenica glavnog urednika FoNeta Tamara Skrozza ponovo najgrublje stavljena u kontekst dehumanizacije i pretnji smrću šefu države.

Skrozza je zbog dela izjave u televizijskoj emisiji „Da sam ja neko“, koja je o događajima u noći između 5. i 6.oktobra 2000.godine, emitovana na televiziji N1 početkom juna ove godine, posle skoro dva meseca, krajem jula, već bila izložena salvama napada iz centara moći i medijskoj satanizaciji.

Uprkos tome što je Skrozzina izjava bila istrgnuta iz konteksta i što nije pomenula ničije ime i funkciju, niti pozivala na nasilje, šef države je u dnevniku TV Pink u ponedeljak uveče, bez neposrednog povoda, našao za shodno da njeno ime u više navrata pomene u negativnom kontekstu.

Dodatnu pretnju i ugrožavanje Skrozzine bezbednosti predstavljao je i propagandni film, emitovan u toku razgovora sa predsednikom Srbije, u kojem su, osim nje, na meti bili i novinari United media, aktivisti i predstavnici opozicije.

Uz objašnjenje da je predsednik Srbije izložen dehumanizaciji i pretnjama po život, propagandni aparat vlasti i državni funkcioneri neprestano kreiraju atmosferu obračuna sa neistomišljenicima, što pokazuje i nastavak opasnih napada na Skrozzu.

Uvek kada je na velikim iskušenjima, vlast, medijski centri moći i spin doktori, u nameri odvraćanja pažnje javnosti, pojačavaju proizvodnju neprijatelja iz redova ovih koji su prepoznati po kritičkom mišljenju, profesionalnom i etičkom novinarstvu, poput Skrozze.

U slučaju bilo kakvih daljih napada na Skrozzu i eventualnih posledica koje iz toga mogu da proisteknu, Novinska agencija FoNet će smatrati odgovornim pre svega protagoniste iz krugova vlasti, a potom i njihove medijske izvođače radova.

Novinska agencija FoNet će o novim napadima na Skrozzu obavestiti Evropsku federaciju novinara, Reportere bez granica i Komitet za zaštitu novinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari