Novinarke osudile ponašanje sekretara MOS 1Foto: EPA-EFE JENS SCHLUETER (Ilustracija)

Grupa Novinarke protiv nasilja prema ženama najoštrije je osudila nedopustivo i sramno ponašanje državnog sekretara Ministarstva omladine i sporta Darka Stanića.

On je na skupu Udruženja građana za borbu protiv trgovine ljudima i svih oblika rodno zasnovanog nasilja „Atina“ jednu koleginicu papirima udario po zadnjici.

Stanić je, kako se navodi, svojim ponašanjem dokazao da je i on sam, kao državni funkcioner, deo problema protiv kojeg se Vlada Srbije bori zajedno sa nevladinim organizacijama. On je poslao poruku da za njega ne važe zakoni o seksualnom uznemiravanju i zabrani diskriminacije, kao ni osnovna načela civilizovanog ponašanja, navode novinarke.

Smatramo da su nosioci javnih funkcija paradigma društva u kome živimo i da ponašanjem treba da daju primer, a ne da demonstriraju seksizam i primitivizam, piše u saopštenju.

Saopštenje su potpisale članice Grupe Novinarke protiv nasilja prema ženama Tamara Skroza, Jovana Gligorijević, Olivera Miloš Todorović, Ljubica Gojgić, Marija Antić, Mileva Malešić, Milica Kravić, Zorka Djukanović, Sanja Pavlović, Eržika Pap Reljin, Lazara Marinković, Maja Čečen i Maša Mileusnić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari