Novinarki Ani Marković uručena nagrada "Đoko Vještica" 1Foto: Printskrin/TV Prva

Novinarki televizije Prva Ani Marković uručena je danas nagrada „Đoko Vještica“, koja se dodeljuje za tekstove i medijske priloge koji motivišu pojedince i javnost na ostvarivanje humanih akcija i ciljeva.

Marković je kazala na dodeli u Pres centru Udruženja novinara Srbije (UNS) da joj nagrada monogo znači jer su kolege prepoznale njen rada.

„Život Srba na Kosovu i Metohiji nije jednostavan. U moru dnevnopolitičkih tema raditi ljudske priče i pozvati ljude na empatiju je jako veliki uspeh. Hvala kolegama koje su prepoznale značaj ove priče. Hvala mom snimatelju Nikoli Milosavljeviću. Mi smo tim već nekoliko godina. Hvala mojoj majci i mojoj porodici, oni su mi najveća podrška“, rekla je Marković.

Predsednica žirija Jelena Spasić, koja je prošlogodišnja dobitnica priznanja, kazala je da je na ovogodišnji konkurs stiglo „samo osam predloga“.

„Oko nas ima toliko ljudi kojima možemo pomoći. Treba jedni druge da ohrabrimo i stimulišemo, da pokrenemo nešto dobro i humano. Taj momak o kom je Ana snimila prilog nije imao kuću i posao, a sada ih ima“, kazala je Spasić.

Marković je nagradu dobila za prilog zahvaljujući kome je mladić sa Kosova Miloš Rašić uspeo da sanira oronulu kuću i dobije posao.

Nagrada „Đoko Vještica“ ustanovljena je 2011. godine.

Vještica je novinarsku karijeru počeo u listu „Borba“, od 1971. godine radio je na Studiju B, a ostao je upamćen po velikom broju humanih akcija koje je organizovao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari