Aleksandra Filipović, dvadeset petogodišnja Kostolčanka za deset godina odigrala je 455 koncerta u Prvom izvođačkom folklornom ansamblu KUD-a „Kostolac“. Prvi san je ostvarila, nedavno je diplomirala na Pravnom fakultetu u Beogradu, očekuje da ispuni i drugi – 500 nastupa i tako upiše i svoje ime u „Knjigu velikana“ Kulturno umetničkog društva u kome je provela najlepše godine mladosti.


– I ja sam poput mnogih iz moje generacije iz čiste radoznalosti došla u KUD „Kostolac“, ali sam kasnije shvatila da je to nešto što meni prija, gde mogu da se iskažem i kao ličnost, ne samo kao igrač. Naravno, u sklopu svega je druženje, putovanja, upoznavanje novih ljudi, gradova, država u kojima smo nastupali. Rečju, škola i folklor, ispunjen dan, najlepši trenuci u mom životu koje sam podelila sa društvom iz ansambla. Bio je to period mog sazrevanja kao igrača, ali i kao ličnosti. Lepo je kada imate sa kim da podelite i radost i tugu, da ste deo nečega što sa uspehom funkcioniše tri i po decenije. Uspelo mi je da uskladim studije i nastupe u ansamblu – kaže Aleksandra.

Ova mlada, talentovana i vredna Kostolčanka očekuje i zasnivanje radnog odnosa, a ako su pravo na rad i životnu egzistenciju samo snovi, onda u ovoj državi očigledno nešto ne funkcioniše kako treba…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari