U Pirotu su počeli radovi na rekonstrukciji Trga pirotskih oslobodilaca, Piroćancima mnogo poznatijeg kao Crveni trg, a koji će trajati naredna tri meseca.
Vrednost ove značajne investicije je oko 30 miliona dinara, a finansijer je opština Pirot preko Fonda za građevinsko zemljište.

U Pirotu su počeli radovi na rekonstrukciji Trga pirotskih oslobodilaca, Piroćancima mnogo poznatijeg kao Crveni trg, a koji će trajati naredna tri meseca.
Vrednost ove značajne investicije je oko 30 miliona dinara, a finansijer je opština Pirot preko Fonda za građevinsko zemljište. Rukovodilac tehničke službe u Fondu za građevinsko zemljište Novica Zlatanović kaže da je posao veoma složen i da je zbog toga angažovan veliki broj izvođača koji su dobili posao na tenderu.
– Glavne građevinske radove izvešće firma Ming iz Pirota koja će raditi popločavanje i građevinske radove na uređenju središnjeg dela šetališta, takozvane Sedenće, određene građevinske radove obaviće Maget, rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže uradiće Vodovod i kanalizacija, ozelenjavanje trga Komunalac, a za javnu rasvetu zadužena je Javna rasveta iz Beograda – kaže Zlatanović.

Balon hala pri kraju

– Izgradnja balon hale pored Mlekarske škole je u završnoj fazi. Ostalo je da se završe određeni instalaterski radovi i priključci za infrastrukturu. Ostali su i određeni radovi koji ranije nisu bili predviđeni ugovorom sa izvođačem. Za te radove mi još uvek nemamo obezbeđena sredstva. Reč je o radovima na polaganju završnog sloja poda, uređenju spoljašnjeg dela hale, prilazima i parkingu. Očekujemo da se rebalansom budžeta opštine na sledećoj sednici SO 6. juna obezbede dodatna sredstva. Očekujemo da se hala završi do jeseni. Za njenu izgradnju Ministarstvo sporta obezbedilo je 12 miliona dinara, opština je do sada izdvojila šest a biće potrebno još toliko – kaže Zlatanović.

– U prvoj fazi radiće se na zameni vodovodne i kanalizacione mreže i to će početi naredna tri – četiri dana. Potom slede betonski i radovi na izradi žardinjera koji će biti pored drveća . Kad završimo sve građevinske radove trg ćemo zatvoriti i skinuti podlogu i početi popločavanje trga. Zamolio bih građane i vlasnike lokala da budu strpljivi – kaže Zlatanović.
Projekat rekonstrukcije trga uradilo je Javno urbanističko preduzeće. Pored trga biće rekonstruisana i Dragoševa ulica sa trotoarom od Solitera do bivše Tigrove banke na početku ulice Ćirila i Metodija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari