Novo radno vreme trgovina u Srbiji od 7 do 18, nedeljom do 15 sati 1Foto: U. Miletić/Danas

Radno vreme u maloprodajnim objektima u Srbiji tokom vanrednog stanja zbog pandemije korona virusa, trebalo bi da bude organizovano tako da rad sa potrošačima počinje najranije u 7.00 i završava se najkasnije u 18.00 sati, a nedeljom do 15.00 sati, saopštila je danas Privredna komora Srbije i nagovestila posebno vreme za snabdevanje starijih nedeljom ujutro.

U saopštenju se navodi da je to zaključeno na sastanku potpredsednika Vlade Srbije i ministra trgovine Rasima Ljajića i predsednika Privredne komore Srbije (PKS) Marka Čadeža s predstavnicima trgovinskih lanca.

Uz to su trgovci, Ministarstvo i PKS „saglasni da se snabdevanje najstarijih građana organizuje nedeljom u ranim jutarnjim časovima“, tako da kupovinu obave „pod posebnim uslovima zaštite“, navodi se u saopštenju PKS.

Novo radno vreme trgovina u Srbiji od 7 do 18, nedeljom do 15 sati 2

U saopštenju se navodi i da su „trgovinski lanci i prodavnice snabdeveni svim životnim namirnicama, zalihe su stabilne, isporuke redovne i po potrebi povećane, tako da nema razloga za stvaranje ličnih zaliha hrane i drugih proizvoda“ po kućama.

Predstavnici trgovinskih lanaca ukazali su da poslovanje prilagođavaju novonastalim uslovima, da zahvaljujući požrtvovanosti zaposlenih, uspešno odgovaraju zahtevima tržišta i povećanoj potražnji potrošača za nekim proizvodima, kao i da su zalihe u skladištima stabilne.

Ministarstvo i Komora preporučili su svim lokalnim samoupravama da se pridržavaju zaključaka o radnom vremenu trgovina tokom vanrednog stanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari