Očekivalo se da će u sredu Osnovni sud u Požarevcu doneti presudu po tužbi člana Otpora Nebojše Sokolovića protiv Marka Miloševića i petorice njegovih saradnika. Međutim, došlo je do novog odlaganja glavnog pretresa jer se u sudnici nisu pojavila dvojica okrivljenih braća Saša i Milan Lazić.


Milošević, koji uživa politički azil u Ruskoj Federaciji i njegovi saradnici okrivljeni su za premlaćivanje Nebojše Sokolovića 2000.godine u centru Požarevca. Sa Sokolovićem su tada napadnuti i Momčilo Veljković i Radojko Luković koji je poginuo pre tri godine. Glavni pretres je u poslednja dva navrata odložen jer Medicinski fakultet nije dostavio veštačenje povreda koje su Sokoloviću nanete pre 11 godina.

Njegov advokat Dušan Cvejić kaže da je Medicinski fakultet veštačio na osnovu medicinske dokumentacije iz 2000.godine i da će zatražiti dopunsko veštačenje i lekarski pregled Sokolovića.

Predmet u kojem Sokolović tuži Marka Miloševića i ostale za nanošenje teških telesnih povreda opasnih po život vraćen na ponovni postupak odlukom Apelacionog suda koji je poništio ranije rešenje Osnovnog suda u Požarevcu o obustavljanju zbog zastarelosti krivičnog dela.

Postupak vodi isti sudija Gordana Vidojković. Sudsko veće kojim je predsedavala 2008. oslobodilo petoricu Miloševićevih saradnika optužbi za teške telesne povrede Nebojši Sokoloviću i Radojku Lukoviću, a tužbu protiv Miloševića je odbilo, dok je tužba Momčila Veljkovića za nanošenje lakih telesnih povreda zastarela. Postupak se vodi od 2001.godine, a tužilaštvo je dva puta odbilo da preuzme gonjenje. Naredno ročište zakazano je za 14.septembar, a sudija je naložila privođenje braće Saše i Milana Lazića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari