Proteklog vikenda Sremska Mitrovica je bila domaćin manifestacije nazvane „Sremska fijakerijada 2007.“ koju je organizovao ovdašnji Svebor klub „Sveti Dimitrije“. Na sremskomitrovačkom hipodromu održana je smotra konja i fijakera, a žitelji najvećeg sremskog grada burnim aplauzima pozdravljali su kočijaška umeća 31 takmičara, odgajivača i zaljubljenika konjarstva iz celog Srema, koji su pokazali izuzetnu veštinu u upravljanju svojim jednoprezima, dvoprezima i četvoroprezima.

Proteklog vikenda Sremska Mitrovica je bila domaćin manifestacije nazvane „Sremska fijakerijada 2007.“ koju je organizovao ovdašnji Svebor klub „Sveti Dimitrije“. Na sremskomitrovačkom hipodromu održana je smotra konja i fijakera, a žitelji najvećeg sremskog grada burnim aplauzima pozdravljali su kočijaška umeća 31 takmičara, odgajivača i zaljubljenika konjarstva iz celog Srema, koji su pokazali izuzetnu veštinu u upravljanju svojim jednoprezima, dvoprezima i četvoroprezima. Titulu apsolutnog pobednika ove godine osvojila je ergela „Bulić“ iz Surčina zahvaljujući ponajviše kočijašu, inače vlasniku ove poznate ergele, Milenku Radakoviću.
Takmičenju na hipodromu prethodio je paradni defile ulicama grad, održan je i niz pratećih manifestacija i po rečima glavnog organizatora ovogodišnje „Fijakerijade“, Dragana Sabljova, ova smotra je samo uvod u finale fijakerijade Srbije koja bi, prema planovima trebalo da se sledeće godine održi u Sremskoj Mitrovici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari