Uoči Novogodišnjih i Božićnih praznika, Opština Veliko Gradište obradovala je 140 dece romske nacionalnosti i mališana iz socijalno ugroženih porodica veselim novogodišnjim paketićima.

Predstavnici opštine, Društva „Rom“ Veliko Gradište i Centra za socijalni rad opština Veliko Gradište i Golubac družili su se na ovoj maloj svečenosti sa decom koja su, pored paketića, uz prigodno posluženje uživala i u novogodišnjim pesmicama i igri, dok je Deda Mraz svakom detetu uručio slatko iznenađenje.

Prisutnoj deci i njihovoj rodbini obratili su se gospodin Dušan Stojković iz Društva „Rom“ i gospođa Neda Brajković, direktorka Centra za socijalni rad podsetivši na akcije koje su u protekloj godini preduzete kako bi se poboljšali uslovi života najgroženijih grupa i istaknuvši da će i u narednoj godini nastojati da doprinesu njihovom razvoju. Iako sprečen da prisustvuje, predsednik opštine Dragan Milić, uputio je svima čestitke sa željom da Novu 2014. godinu dočekaju u zdravlju i veselju. Ovim prazničnim gestom lokalna vlast želela je da motiviše i druge na humanost i potrebnu pažnju onima kojima je to najpotrebnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari