Novogodišnje slavlje u Zrenjaninu uz protivepidemijske mere 1Foto: M.P.

U početku stidljivo najavljivan, doček Nove godine u Zrenjaninu na kraju će biti organizovan sa sasvim solidnom ponudom a svima je na prvom mestu bezbednost, pa se programi već sada najavljuju uz maksimalno poštovanje protivepidemijskih mera.

Slaviće se na gradskom trgu i u hotelima, restoranima i kafićima, kako se datum proslave približava sve je veći spisak programa i mesta gde bi moglo da se slavi.

Značajan deo programa namenjen je najmlađima, za koje će najradosniji raspust početi već u petak, 24. decembra jer školske ustanove u Vojvodini zimski raspust počinju ranije u odnosu na ostatak zemlje.

Kaštel Ečka je pripremio program za mlade pod nazivom “Ledeno kraljevstvo” sa klizalištem u parku, kao i odličan zabavni program na ledu svakoga dana tokom raspusta od 10 do 22 sata.

“Za osnovce i srednjoškolce Kaštel će obezbediti besplatne termine, uz đačku knjižicu, uz nadzor profesionalnih klizača i trenera. U okviru klizališta, svakog dana biće organizovan program za posetioce svih generacija, od škole klizanja i vrtića na ledu za najmlađe, takmičenja u karlingu, do klizanja za zaljubljene”, objašnjava menadžer Kaštela Marija Spasić.

Za sam doček grad Zrenjanin i Turistička organizacija pripremili su program “Zimske čarolije” na centralnom gradskom trgu, gde se održava manifestacija “Novogodišnja čarolija – grad otvorenog srca”.

Program počinje u petak, 31.decembra u podne nastupom dečijih horova i plesnih grupa a svi mališani na trgu biće počašćeni slatkišima, koje će deliti Deda Mraz.

U 23 časa počinje koncert grupe Abba tribute bend, koji će trajati do jedan sat posle ponoći, dok je za ponoć planiran veliki vatromet.

Na Trgu slobode svakodnevno će biti otvorene drvene kućice sa ponudom proizvoda domaće radinosti, ali i specijalitetima, kuvanim vinom, čajem, i toplom čokoladom.

U restoranima najniža cena 55 evra
Hoteli su izašli sa svojom ponudom za proslavu Nove godine, muzičkim programom i novogodišnjim paketima, a cene se kreću od 55 evra pa naviše.

Hotel Vojvodina nudi proslavu uz muziku Kameleon benda, ali i posebne pakete za goste koji žele da ostanu u Zrenjaninu, a slično je i u hotelu Kaštel Ečka, gde u novogodišnjoj noći goste zabalja bend Stubovi kulture, a naredne večeri Gift bend.

U Zrenjaninskim kafeima i restoranima, a među njima su Kafemat, Kovač, Ultra kafe, Melanž, biće organizovane dnevne novogodišnje žurke ili muzički program 31. decembra.

U većini njih, proverili smo, ulaz je slobodan i nisu potrebne rezervacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari