Na sednici Gradskog veća Požarevca razmatrano je 48 tačaka dnevnog reda od kojih se po značaju izdvajaju sledeće. Promene aproprijacija za osnovne škole a pre svega „Božidar Dimitrijević Kozica“, „Vuk Karadžić“, Srednja medicinska škola kao i za promenu namena ušteđenog novca mesnih zajednica do kraja budžetske godine u Lučici, Zabeli, Burjanu. Urađena je i promena aproprijacija za ustanovu Centar za kulturu.


Katastar nepokretnosti Požarevca kreće sa izlaganjem novog premera, pa ćemo u narednih godinu do dve dana imati završen katastarski operat. Veće je Katastru nepokretnosti odobrilo korišćenje posebnih prostorija u zgradi Centra za kulturu kako bi stručne službe mogle da građanima adekvatno izađu u susret i imale što bolje uslove za završetak ovog izuzetno važnog posla.

Razmatran je zahtev Agrarnog fonda za razvoj poljoprivrede. Neutrošena sredstva od 11,5 miliona dinara iz ove godine prebačena su u narednu godinu koje će biti uvršćeno u budžet rebalansom za 2012. godinu. Od sledeće godine Grad Požarevac će subvencionirati kamate za kredite koje ne subvencionira država tako da će proizvođači, praktično, imati potpuno beskamatne, zapravo, besplatne kredite pošto će te troškove snositi Grad i Republika sa po 50 odsto.

Usvojen je predlog Akcionog plana zapošljavanja u Gradu Požarevcu za narednu godinu. Za pomoć prilikom samozapošljavanja i sticanja radnog mesta invalidnih i drugih posebnih kategorija lica odobreno je oko 5 miliona dinara.

Odobrena je kupovina novogodišnjih poklon paketića za decu iz svih socijalno ugroženih porodica i grupa.

Članovi veća su dali prethodnu saglasnost na predlog Odluke o budžetu Gradske opštine Kostolac za 2011. godinu uz očekivanje da će to biti usvojeno do kraja tekućeg meseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari