Novoizabrani prorektori Univerziteta u Beogradu: Nije nas birala vlast

O optužbama dela javnosti da je politika bila presudna pri izboru rektora

Ostavite komentar


  1. Provalismo i Ristića“nikad člana ni jedne stranke,apolitičnog…“..Dakle zaista je UDBA izrešetala već decenijama opoziciju..ko sito…Neverovatno

  2. Vlast itekako racuna da ce njihovi ljudi u upravi univerziteta kontrolisati gde se krece i koliko moze da “talasa”. Rektorka Popovic se zamerila jer je Sinisa Mali javno oznacen kao plagijator. Dolaze tuzni dani za Beogradski Univerzitet.

  3. Ne mora se citati dalje od 1. pasusa. Novi rektor NECE da da intervju. I ne mora. Time je vec sve rekao

    1. Prorektorka Vujic takodje nema cist CV. Medju prodekanima koje je birala bila je zena sa pravim plagijatom (plagijat ministra je mrvica, za taj plagijat), ali je Vujic zataskala prijavu. O tome, itekako i rektorka Popovic zna, i sada joj se vraca kao bumerang

  4. Sama činjenica da novi rektor ne želi da govori za vaš list jasno pokazuje da ga je na to mesto postavila vlast. Nisu nam potrebni nikakvi demantiji njegovih prorektora da bismo sabrali dva i dva.

    1. A zašto bi govorio za „Danas“ kada ga je toliko satanizovao i stavljao se na stranu Popovićke od samog početka?

  5. Sve što je rečeno razložno zvuči. Ali … Kandidat Đokić je učestvovao u rušenju Ikarusa, značajnog arhitektonskog dela i istorijskog spomenika, koji je kazivao da je Srbija bila među prvih 10 država u svetu koje su pravile avione. Na zatvorenom konkursu dobio je da zida stambeno-poslovni kompleks na mestu srušenog Ikarusa. Rušenje ovako značajnog spomenika koji je bio i u odličnom stanju, da ne pominjemo honorar za projekat zgrade na tom mestu, ne priliče rektoru ni kao stručnjaku, ni kao vaspitaču, a ni kao patrioti. Ima još, ali meni je i ovo suviše.
    Ima još jedno “ali“ – svi koji su iole upućeni u rad BU tačno poimence znaju ko će u Savetu za šta glasati i nemojte da se lažemo.
    I na kraju, razočarana sam prof Ristićem, ali neću da iznesem ništa od onoga što mi se ne sviđa u njegovom pristupu, sačekaću da vidimo šta će uraditi, on to zaslužuje svojim dosadašnjim radom. Biće velika šteta i po njega i po nas koji bijemo bitku za ovu zemlju ako se proda.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.