Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova dodelio je opštini Novi Bečej sredstva namenjena unapređenju položaja Roma, a direktor Kancelarije za inkluziju Roma Duško Jovanović čestitao je korisnicima na hrabrosti da uđu u ovaj, kako je naveo, veoma složen posao.


– Cilj je da mladi obrazovani Romi postanu ravnopravni partneri, počevši od lokalnih samouprava do republičkih organa, u međunarodnim i domaćim institucijama, u kojima ih sada gotovo nema, što je suštinski problem – rekao je Jovanović.

Sredstva su opredeljena za izradu lokalnih akcionih planova za Rome u vojvođanskim lokalnim samoupravama, a odobrena su za osam opština, među kojima su Ruma, Sremski Karlovci, Inđija, Ada, Novi Bečej, Sremska Mitrovica, Bač, Žitište i Vršac. Pokrajinski sekretar Miroslav Vasin je istakao da je interesovanje bilo veće od mogućnosti, naglasivši da je ovde, pored finansijskog momenta, mnogo važnije to što društvo prepoznaje ova pitanja i želi da pomogne u njihovom rešavanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari