Novopazarka najbolja na Medicinskom fakultetu 1Foto: Informativna služba Novog Pazara

Prošle sedmice lepa vest stigla je iz Beograda u ovaj grad. Dolika Vasović, rođena Novopazarka, proglašena je za najboljeg diplomca Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu za ovu godinu.

Ona je studije medicine, sa prosečnom ocenom 9,93, okončala pre roka sredinom ove godine. I nije to prvo Dolikino priznanje za doprinos medicini. Prošle godine beogradski Medicinski fakultet dodelio joj je priznanje najboljeg studenta iz medicinske fiziologije, a pre toga ređale su se nagrade za najboljeg studenta na svim godinama studiranja, od druge do pete.

Povodom ovog velikog priznanja koje je donela u rodni grad, novopazarski gradonačelnik Nihat Biševac upriličio je prijem. Vasovićeva je, na toj svečanosti, novinarima rekla da je „jako lepo biti Novopazarka u Beogradu i biti najbolja“, ali i da ne postoji formula uspeha. “Najvažnije je da volite ono što radite. Ako volite ono čime se bavite kao što ja volim medicinu, sigurno ćete imati uspeha. Ipak, ono što je bazična formula za uspeh na Medicinskom, ali i ostalim fakultetima, je knjiga, učenje, učenje i mnogo učenja“, rekla je ona.

– Tokom studija sam sarađivala sa fantastičnim stručnjacima koji potiču iz ovog grada, neki od njih su mi i predavali, pa je to bila potvrda da vredimo i da mi mladi treba da nastavimo dobru tradiciju koja postoji – naglasila je Vasovićeva,kojoj je sada  najvažnije da položi državni ispit i završi doktorske studije. Razmišlja o usavršavanju u inostranstvu „ali bi volela da ostane u Srbiji“.

Ima vremena i za pesmu

Osim po dobrim rezultatima u Gimnaziji i redovnim boravcima u Istraživačkoj stanici u Petnici, Dolika Vasović u ovom gradu bila je prepoznatljiva i kao članica KUD „Ras“ i pevačke grupe „Rašljanke“. Za sve je imala vremena i dobre rezultate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari