Novopazarska policija rasvetlila 70 odsto krivičnih dela 1Foto: N. Kočović

Načelnik Policijske uprave u Novom Pazaru Nermin Ljajić izjavio je da su u poslednjih 12 meseci ostvarili zadovoljavajuće rezultate i da su policajci “efikasnim radom rasvetlili 70 odsto svih krivičnih dela”.

On je na svečanosti organizovanoj povodom Dana policije ocenio da je na teritoriji koju pokriva ta Policijska uprava, u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu ostvareno povoljno stanje bezbednosti.

“U neprekidnoj borbi na suzbijanju proizvodnje i trgovine opojnom drogom realizovali smo 207 zaplena i oduzeli 180 kilograma narkotika. Zaplenili smo 88.685 paklica cigareta, 250 kilograma rezanog duvana i druge akcizne robe procenjene vrednosti 23 miliona dinara”, naveo je Ljajić.

Od prošlog juna novopazarski policajci otkrili su preko 24.500 saobraćajnih prekršaja, a iz saobraćaja su isključili 414 vozača koji su automobilima upravljali pijani i 77 koji su vozili pod dejstvom narkotika.

“U prethodnoj godini u saobraćaju je poginulo sedam osoba, a uvoj je stanje povoljnije jer je u prvih pet meseci 2022. godine jedna osoba nastradala”, dodao je Ljajić.

Policijska uprava u Novom Pazaru tokom poslednjih 12 meseci obradila je oko 60.000 zahteva građana.

U radni odnos primljena su 22 nova policijska službenika, još toliko ih je na obuci, dok je u toku selekcija za još devet kandidata koji će biti upućeni na osnovnu policijsku obuku.

“U cilju unapređenja rada opredeljeni su policajci za rad u lokalnoj zajednici koji se u neposrednoj komunikaciji sa građanima interesuju za njihove probleme i potrebe”, zaključio je Ljajić.

Za postignute rezultate u prethodnom periodu, Ljajić je zahvalnicama nagradio zamenika komandira policijske ispostave u Sjenici Anta Vučkovića i policajce Feriza Halilovića i Haruna Avdovića.

Priznanja su dodeljena i Višem tužilaštvu i Prekršajnom sudu u Novom Pazaru, u znak dobre saradnje sa policijom.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari