Novopazarski brigadiri na ORA „Ohrid 2023“ 1

Brigadirska pesma, ponovo, se zaorila ulicama Novog Pazara.

Otvorena je Omladinska radna akcija (ORA) „Novi Pazar 2023“. U brigadirskom stroju našlo se šezdesetak mladih svrstanih u ORB „Rifat Škrijelj – Laki“ i brigadiri veterani.

Akcijaška koncepcija, ovog leta, je drugačija. Delegacija ORA „Novi Pazar“ i brigadiri, danas, odlaze na ORA „Ohrid 2023“, gde će, u narednih šest dana, sa tamošnjim akcijašima raduiti na uređenju obala Ohridskog jezera.

U Skoplju će prisustvovati obeležavanju šezdesetogodišnjice od razornog zemljotresa, koji je porušio taj grad. Tada su u rasčišćavanju i izgradnji učestvovali i akcijaši iz ovog grada.

Planirano je da učesnici ORA „Novi Pazar“, akcijaške aktivnosti, u ovom gradu, nastave na jesen, kada će raditi na uređenju grada i hezera Gazivode (u narodu poznatijeg kao Ribarićko jezero).

Dobrovoljni omladinski rad, u Novom Pazaru, ima dugu tradiciju. Novopazarski akcijaši su učestvovali, na većini, omladinskih radnih akcija u bivšoj Jugoslaviji. Sa tih radilišta vraćali su se sa najvećim akcijaškim priznanjima.

Radne akcije, u ovom gradu, obnovljene su 2019.godine, kada je organizovana ORA „Ribariće“, na kojoj je bilo učesnika iz bivših jugoslovenskih republika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari