Novopazarski gimnazijalci protestovali zbog odlaganja ekskurzije 1Gimnazijalci u klupama za dve nedelje Foto: S. Župljanin

Nekoliko desetina maturanata Gimnazije u Novom Pazaru, danas, su protestovali u školskom dvorištu zbog odlaganja ekskurzije. Nezadovoljstvo su izrazili u toku velikog odmora.

Držeći transparente „Nećemo opravdanje, hoćemo rešenje“, „I mi želimo ekskurziju“ i „Tender u maju, ne u avgustu“, od uprave svoje škole tražili su odgovor zašto je došlo do odlaganja njihove maturantske ekskurzije.

Tvrde da tender nije raspisan na vreme, da nisu dobili informaciju o tom putovanju, već im je samo saopšteno da je odloženo.

Jedan od učesnika protesta, novinarima, je rekao da se učenici nalaze u specifičnoj situaciji, jer “škola nije postupila onako kako treba i nije nas zaštitila. Mislim da je trebalo bolje da nam odgovore. Pojavila su se indirektna obaveštenja da ćemo biti kažnjeni i da ćemo dobiti ukor”.

Ovi učenici tvrde da ih niko nije organizovao i da su o ekskurziji, prethodnih dana razgovarali sa direktorkom Gimnazije Dženanom Raždaginac i predstavnicima agencije, koja je gtrebalo da im organizuje putovanje.

Za ekskurziju treba da plate više od 50 hiljada dinara i zato traže “tačne i pravovremene odgovore”.

Direktorka Raždaginac naglašava de se “ekskurzija trenutno odlaže, ali da ne znači da neće biti održana”.

Objašnjava da je tender raspisan na vreme i da su učestvovale dve agencije, ali “nakon završetka tendera, jedna agencija je uložila žalbu i mi sada čekamo odgovor od komisije koju sastavlja Vlada. Trenutno smo u mat poziciji, ne možemo da obustavimo javnu nabavku dok ne dobijemo odgovor Republičke komisije”.

Odbacila je učeničke tvrdnje da će biti sankcionisani zbog protesta, osim “ako budu ometali nastavu, onda će biti preduzete vaspitno-disciplinske mere kako propisuje zakon”.

U turističkoj agenciji, koja je dobila posao na tenderu, odbili su da komentarišu novonastalu situaciju, sve dok nadležna republička komisija ne donese rešenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari