Novopazarski lekari: Loša organizacija, glad za kiseonikom i nemoć

Ostavite komentar


  1. Zbog lose organizacije bolesnici u Srbiji umiru , ne samo ako je u pitanju KOV 19 . jos je sa tim i bila dobra oragnizacija vec i pre i posle KOV 10 , prolaze dobro samo oni sa dobrim vezama . Na papiru ta organizacija rada u zdravstvu deluje da je dobra u praksi je katastrofa. Mozda treba pustiti pacijente da odrede kako treba da se organizuje zdrastvo jer se tice njih samih . Deluje da se svi trude da organizacija bude dobra ali nije . Ukinuti pod broj jedan domove zdravlja, tu je prvi zastoj bolesnih pacijenata , zatim veliki je rpoblem u neumesnosti ili nemoci u kompjuterskom zakazivanju kod specijaliste , zatim prepisivanje lekova bez uradjenih adekvatnih analiza ili ostalih mera da bi se utvrdila tacna dijagnoza pa tek onda prepisala terapija od strane opste prakse, zatim ginekolozi ne treba da budu po domovima zdravlja vec u bolnicama koje imaju dobre laboratorije , odlazak kod ginekologa bez dobre laboratorije nije nista pa cak i taj Papa test koji se radi po domovima zdravlja pitanje je ko kako i na kom aparatu gleda i da li se dobija tacan rezultat .Opet kada se ide privatno pitanje je kako se radi i tu ima manjkavosti , prvo mozda treba da odete vise puta a jedan pregled je dosta skup a drugo ni oni nemaju laboratorije pa je sve pod znakom pitanja , ne racunam vece medicinske privatne ustanove koje imaju svoje laboratorije , vec ove manje ordinacije . Nista ne bi falilo da se svi ginekolozi prebace u bolnice i da se po istom principu odlazi kod ginekologa ali u bolnice tamo gde postoji dobra laboratorija . Po takvom principu treba prebaciti i sve kardiologe u bolnice , sta ce oni po domovima zdravlja sa jednim jedinim aparatom za EKG a poznato je da ima primera da je bio bolesnik na EKG kada je izasao iz ordinacije u domu zdravlja pao je i preminuo i eventualno ako imaju ultrazvuk od pre sto godina a zna se kako medicina napreduje . Licno znam dva coveka koja su odmah posle EKG , cim su izasli ispred vrata pali mrtvi , doduse u vojnom ali opet domu zdravlja sto mu je isto u civilnom je jos gore . Jednom recju zdravstvo u Srbiji je dobro za one koji imaju veza a za one koji idu redovnim putem nije dobro .

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.