Viši državni tužilac u Bijelom Polju podigao je juče optužnicu protiv Darka I. Mutavdžića (23) iz Novog Sada zbog neovlašćene proizvodnje i prometa droga i davanje droge na uživanje drugom licu. Mutavdžić je, prema optužnici, 7. avgusta, iz Srbije u Crnu Goru kao putnik voza na relaciji Beograd – Bar, preko graničnog prelaza Dobrakovo uneo dva pakovanja „amfetamina“ težine 7,03 grama.

Viši državni tužilac u Bijelom Polju podigao je juče optužnicu protiv Darka I. Mutavdžića (23) iz Novog Sada zbog neovlašćene proizvodnje i prometa droga i davanje droge na uživanje drugom licu. Mutavdžić je, prema optužnici, 7. avgusta, iz Srbije u Crnu Goru kao putnik voza na relaciji Beograd – Bar, preko graničnog prelaza Dobrakovo uneo dva pakovanja „amfetamina“ težine 7,03 grama. Tu drogu je, kako se navodi, kotorska policija 9. avgusta pronašla kod Mutavdžića u blizini tamošnjeg kafića „Pab“ i uhapsila ga.
U optužnici se navodi da je Mutavdžić deo droge dao na uživanje izvesnom Saši K. Prema Krivičnom zakonu Crne Gore unošenje droge iz druge države sankcionisano je kao krivično delo bez obzira na to da li je droga uneta radi prodaje ili uživanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari