Kako će teći proces protiv novosađanke osumnjičene za proganjanje profesora u Jovinoj gimnaziji 1Foto: Danas/A. L.

Novosađanka osumnjičena za proganjanje zaposlenih u Gimnaziji „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Sadu od sinoć je u kućnom pritvoru, a predmet je ustupljen Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Advokat Milan Alanović, koji zastupa Novosađanku N. Ž. (50) osumnjičenu za proganjanje zaposlenih u ovoj gimnaziji rekao je juče da je određivanje pritvora do 30 dana bilo nepotrebno i pod pritiskom društvene nervoze zbog incidenata koji se dešavaju u školama. Alanović je juče podneo žalbu na određivanje pritvora

On je istakao da je čitav slučaj počeo u gimnaziji mesecima ranije kada je ova Novosađanka pokrenula postupak da bi zaštitila prava i interese svoje ćerke, kada je prijavila da je pojedini učenici i zaposleni zlostavljaju u samoj školi.

Dodaje, da se po prijavama postupalo bez učešća majke, zbog čega je ona potom podnosila prijave i tražila odgovore, kojih nije bilo.

– Ona je prijavila školi da je dete preživelo nasilje zbog čega je završilo u Urgentnom centru i od tada njeno dete ne ide u školu i moralo je da potraži pomoć psihijatra zbog stresa koje je doživelo. Ta dokumentacija postoji i ona je dostupna sudu i tužilaštvu – zaključio je advokat.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari