Novosadski “GAT” rekonstruiše novopazarsku Bolnicu, posao vredan blizu 52 miliona evra 1Foto: N. Kočović

Ponudom od preko šest milijardi i 119 miliona dinara, što je oko 51,8 miliona evra, konzorcijum na čelu sa kompanijom “GAT” iz Novog Sada, pobedio je na tenderu za izgradnju novih i dogradnju i rekonstrukciju postojećih objekata novopazarske Opšte bolnice.

Pored “GAT-a”, konzorcijum čine i “Tehno inženjering” i “Enterijer Moša” iz Novog Sada, “Saturn elektrik” i “Jugogradnja” iz Beograda i užički “Remontni centar”.

Za posao, koji je jedan od najvrednijih u Novom Pazaru poslednjih decenija, prijavio se i konzorcijum predvođen austrijskim “Štrabagom”, a njihova ponuda od pet milijardi i 982 miliona dinara, iako povoljnija, je odbijena zbog, kako je obrazloženo, utvrđenih nedostataka.

Tenderska komisija navela je da “Štrabag” nije dostavio dokaze o tome da poseduje “BB” bonitet, da ponuđeni materijali i oprema ne zadovoljavaju tražene uslove, da za pojedine pozicije nije iskazao cenu bez poreza na dodatu vrednost i da raspolaže sa 95 od traženih 100 radnika sposobnih za rad na visini.

Novosadski “GAT” rekonstruiše novopazarsku Bolnicu, posao vredan blizu 52 miliona evra 2
Foto: Promo

Projektom uređenja Opšte bolnice u Novom Pazaru obuhvaćena je izgradnja novog odeljenja psihijatrije, kotlarnice i trafo stanice, dogradnja i rekonstrukcija internog odeljenja, hirurgije i zgrade Doma zdravlja kojom će, osim proširivanja prostornih kapaciteta, biti zamenjene dotrajale instalacije.

Novosadskoj kompaniji “GAT” i partnerima ovo je četvrti veliki tender u Novom Pazaru i okolini u poslednjih par godina vrednih, računajući i ovaj, blizu 74 miliona evra.

Pre par godina obavili su rekonstrukciju Osnovne škole “Bratstvo” i izgradili zatvoren bazen za oko 5,3 miliona evra, a pobedili su i na tenderima za izgradnju novog objekta OŠ “Svetozar Marković” u Sjenici vrednom 11,7 miliona i rekonstrukciju OŠ “Desanka Maksimović” u Novom Pazaru vrednom 4,9 miliona evra.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari