Novosadski lekari iscrpljeni, ali i dalje na usluzi građanima 1foto: novosti.rs

U kovid ambulanti Doma zdravlja Novi Sad na Novom naselju svakodnevno se suočavaju sa ogromnim brojem pacijenata, navode u Službi za odnose sa javnošću te zdravstvene ustanove u reagovanju povodom navoda u medijima o velikim gužvama i nezadovoljstvu pacijenata zbog višečasovnog čekanja na preglede i rezutate.

„U objektu na Novom naselju se ne nalazi jedna kovid ambulanta, već kompleksan sistem u kojem radi 125 zdravstvenih radnika, plus službe koje pomažu da sve funkcioniše kao jedan centar“, navodi se u saopštenju.

Pre skoro dve godine, kako kažu, prepoznali su potrebu da se pod jedan krov stave sve službe koje se bave kovid pacijentima.

„Deo tog sistema je 18 lekarskih timova , koji rade svakodnevno, kovid ambulanta za trudnice , RTG dijagnostika na dva aparata , laboratorijska dijagnostika koja dnevno uradi od 600 do 800 analiza. Sve to opslužuje i tim za svakodnevnu dezinfekciju svih prostorija“, ukazuju u Domu zdravlja.

Najvažnije je, dodaju, da nijedan pacijent ne čeka napolju i nije upućen na više instance bez kompletno urađene dijagnostike. Medicinski radnici Doma zdravlja Novi Sad podsećaju da neprekidno, u kontinuitetu, rade već 655 dana.

„Naše ekipe su iscrpljene, ali smo i dalje na raspolaganju građanima“, poručuju lekari i ostali medicinski radnici kovid ambulante Doma zdravlja Novi Sad.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari