S prvim danima nove godine na ulicama Inđije će biti više reda u saobraćaju i parkiranju. Ovih dana potpisan je sporazum o saradnji između Direkcije za izgradnju Opštine Inđija pod čijim je patronatom služba za parkiranje i JKP „Parking servis“ Novi Sad o iznajmljivanju takozvanog pauk-vozila.

S prvim danima nove godine na ulicama Inđije će biti više reda u saobraćaju i parkiranju. Ovih dana potpisan je sporazum o saradnji između Direkcije za izgradnju Opštine Inđija pod čijim je patronatom služba za parkiranje i JKP „Parking servis“ Novi Sad o iznajmljivanju takozvanog pauk-vozila. Sporazum su potpisali direktori pomenutih preduzeća Uroš Ćuruvija i Goran Tomić.
Predsednik opštine Goran Ješić smatra da je uvođenje „pauka“ jedan od načina da se reši problem sa nesavesnim vozačima koji parkiraju vozila na trotoaru, na prilazima Domu zdravlja, u pešačkoj zoni i na zelenim površinama i tako otežavaju komunikaciju u gradu. Ješić je podsetio da je u poslednjih pet godina broj vozila na području opštine povećan za 70 odsto i da dodatan problem predstavljaju vozila sa bosanskim, crnogorskim i hrvatskim tablicama čiji vlasnici su iz Inđije i konstantno ne plaćaju parkiranje. On je najavio i izmenu Opštinske odluke o parkiranju u ovom delu po pitanju naplaćivanja kazni.
Kao što je rečeno uslugu odnošenja nepravilno parkiranih vozila vršiće „Parking servis“ iz Novog Sada čije vozilo će biti u Inđiji svakog radnog dana, a po potrebi i vikendom. Po rečima direktora Gorana Tomića vozilo ima dohvat osam metara, podiže teret do jedne tone, dakle, i džipove i manje kamione, može istovremeno da vuče dva vozila. Direktor Direkcije Uroš Ćuruvija navodi da je kazna za prekršioce 4.000 dinara a ležarina 500 dinara na dan. „Pauk“ će odnositi vozila u dvorište JKP „Vodovod i kanalizacija“, a prvih nedelju dana vozila, koja su napravila prekršaj zbog nepravilnog parkiranja, dobijaće opomene i informaciju da je startovao „pauk“ u gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari