Novosadski polumaraton, 19. po redu, biće održan u nedelju, 25. marta, a glavna trka od 21 kilometra startovaće sa Trga slobode u 11 sati. Učešće na polumaratonu najavio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare i predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović.


– Polumaraton, kao i maraton, predstavljaju dva veoma važna sportska događaja za Novi Sad, jer promovišu sport i zdrav život. Duga tradicija održavanja polumaratona govori u prilog činjenici da manifestacija nailazi na dobar prijem kod Novosađana i Novosađanki, a posebno kod onih koji se bave sportom – rekao je Jovanović, dodajući da su i ove godine u organizaciji događaja učestvovala gradska preduzeća i ustanove, ali i pripadnici policije, vatrogasaca i dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Predsednik Izvršnog odbora Novosadskog polumaratona Milan Dolga dodao je da se preko interneta do sada prijavilo više od 200 sportista za polumaratonsku trku, dok su prognoze da će oko 700 ljudi učestvovati u ostalim trkama manifestacije. Očekuje se i učešće trkača iz inostranstva, pre svega iz Mađarske, Rumunije i Slovenije, dok će glavna domaća zvezda biti atletičarka Ana Subotić.

Pored glavne polumaratonske trke, održaće se i Školska trka, trka „Trči i uživaj“, Trka zadovoljstva, Puzeća trka beba, Poletarac, kao i štafetni polumaraton.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari