Novosadski studenti nisu postigli dogovor sa rektorom, blokada se nastavlja 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Članovi organizacije Studenti protiv autoritarne vlasti (STAV) nisu danas postigli dogovor sa rektorom Univerziteta u Novom Sadu Dejanom Madićem i najavili su da će nastaviti blokadu Rektorata.

„Nismo uspeli da se dogovorimo sa rektorom. On je rekao da želi da se problem reši i da planira da pozove na sastanak i dekanicu Filozofskog fakulteta Ivanu Živančević Sekeruš i predsednicu Studentskog parlamenta Ivanu Macak, ali nije precizirao kada“, naveli su predstavnici STAV-a.

Studenti iz STAV-a proveli su i drugu noć u blokadi zgrade Rektorata Univerziteta u Novom Sadu.

Oni blokiraju tu ustanovu jer je za ponedeljak u njoj bilo planirano održavanje izbora za Studentski parlament Filozofskog fakulteta.

Studenti iz STAV-a su kazali da, prema zakonima i pravilnicima, izbori za Studentski parlament moraju biti održani u zgradi Filozofskog fakulteta.

Oni su već jednom blokirali izborni proces u zgradi Rektorata, a prethodno su dva puta blokirali i izbore u zgradi fakulteta.

Zahtevaju da se promeni izborna procedura, jer je aktuelni pravilnik restriktivan i favorizuje samo listu Saveza studenata, zbog čega studenti iz STAV-a proteste organizuju uz moto „Jedna lista nije izbor“.

Studenti iz STAV-a su podneli i disciplinske prijave protiv predsednice Studentskog parlamenta Ivane Macak, koja je na izborima 21. maja ošamarila Milu Pajić, kao i protiv člana izborne komisije Aleksandra M. Gajića, koji se fizički obračunavao sa studentima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari