Zrenjaninsko pozorište ulazi u novu sezonu pripremom savremenog francuskog vodvilja „Prs’o“, čija je premijera najavljena za 15. oktobar. Istovremeno, najavljeno je na konferenciji za medije, nastavlja se saradnja sa Gomexom, koji se opredelio za sponzorisanje kulture, pa su direktor te trgovinske kompanije Goran Kovačević i direktorka Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ Ivana Kukolj Solarov potpisali novi sporazum kojim se nastavlja saradnja u promovisanju kulture i pozorišne umetnosti u Zrenjaninu, uspostavljena 2010. godine.


– Na ovaj način kompanija Gomex želi da doprinese kulturnoj sceni grada. Kvalitetna ponuda kulturnih sadržaja, slika je jednog grada koji dobro funkcioniše – rekao je privrednik Goran Kovačević.

Direktorka pozorišta je podsetila da je zrenjaninski teatar do sada, zahvaljujući donaciji Gomexa, realizovao predstave „Sluga dvaju gospodara“, „Večera budala“ i „Vlast“. Zahvaljujući ovoj donaciji, pozorišna publika u Zrenjaninu biće u prilici da 15. oktobra, za rođendan Narodnog pozorišta, od 20 časova pogleda premijeru predstave „Prs'o“, koja će istovremeno označiti i početak pozorišne sezone 2015/2016. Režiju savremenog francuskog komada, prema tekstu Remi de Voa, potpisuje Olivera Đorđević dok je dizajn scenografije i kostimografije poveren Diani Radosavljević Milović. Predstava „Prs'o“ obrađuje svakodnevne teme, nezaposlenost, probleme sa privatizacijom i tranzicijom, i sagledava ih iz komičnog ugla.

Izložba u Beogradu

U Muzeju pozorišne umetnosti Srbije u ponedeljak, 28. septembra, u 19 časova biće otvorena izložba o Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“. Autorka izložbe je kustoskinja Muzeja pozorišne umetnosti Srbije Aleksandra Milošević uz saradnju Pozorišnog muzeja Vojvodine iz Novog Sada i zrenjaninskog pozorišta. Izložba je otvorena do decembra 2015. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari