NS: Srbija nije zemlja nadničara

Ostavite komentar


  1. Vuk Jeremić je apsolutno u pravu.Po Srbiji se otvaraju RADNI LOGORI,o trošku gradjana i penzionera,jer se tzv.stranim investitorima plaća 15.000.EURA.po radnom mestu uz besplatnu infrastrukturu.Daće Bog da neko jednog dana za takvo delanje neko sedne na optuženičku klupu.Hvala listu"Danas",kao jedinom slobodnom i nezavisnom mediju.

  2. Nova Stranka se zalaže za to da učenici nemaju praksu i da budu nepripremljeni za budući posao?

  3. Ova skola je stvar izbora.Ne mora niko da je upise ako ne zeli.Ko hoce da radi, bolje je da nauci profesionalno kako treba ,nego posle skolavanja godine kurseva i daljeg usavrsavanja za struku koju zavrsi.

  4. Moja kćerka želi da upiše smer farmacutski tehničar. Ona će po dualnom obrazovanju malo učiti u školi a malo vršiti praksu u nekoj apoteci ili fabrici lekova. I kako to može biti izrabljivanje, g. Jeremiću? Moći će brže da se zaposli u nekoj apoteci ili da upiše fakultet.

  5. Ne vidim nista lose u tome da deca uce prakticno o poslovima koje ce raditi po zavrsteku skolovanja! Ko posle srednje skole bude zeleo da studira, on nece imati nikakvih prepreka!

  6. Znaš li ti uopšte koliko godina je ta praksa obavljana i koliko godina su đaci određenih struka pohađali praksu. Jedina novina je naziv. Sasvim je normalno da dete koje se opredeli za zanat obavlja i praksu tokom škole, dametalurg, da poljoprivredni tehničar, da poslastičar i pekar, da učenici ekonomske struke i da ne nabrajam imaju praksu. Pa gde bre ti živiš čoveče.

  7. Jeremicu cujes li ti sebe. Praksa je podjednako bitna kao i teorija, cak i bitnija. Jer su literature cesto zastarele a tehnologija brzo napreduje. Mnogo je bolje da se ucenici prakticno uce nego da samo budu nad knjigom.Neko ko zeli da se opredeli za neki zanat, mnogo je bitnije da nauci da radi za masinama nego samo teoriju. Ne vidim nista lose u tome, cak je mnogo bolje.

  8. Danas je kod dece najveci problem to sto kada izadje iz skole be zna nista prakticno od svog zanata jer I to sto su imali praksu bulo je dosta dece I nisu bili u mogucnosti da svoja teorijski znanja primene prakticno?Pored toga imace jedan vid primanja sto je odlicna prilika da zarade za dzeparac pa ce vise I ceniti rad svojih roditelja.

  9. Samo iz knjiga se nikada nije posao naučio, praksa je ta koja te uči, ne vidim ništa loše u tome!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.