NUNS bira novo rukovodstvo 1

Redovna izborna Skupština Nezavisnog udruženja novinara Srbije održaće se u subotu 26. maja u beogradskom Medija centru, saopštilo je danas ovo udruženje.

Skupština će raspravljati o četvorogodišnjem radu i poslovanju NUNS-a o čemu će izveštaj podneti predsednik Udruženja Slaviša Lekić.

U izveštaju se, između ostalog, navodi da “nikada u novijoj istoriji mediji i novinari nisu bili u lošijoj poziciji” kao i “o profesionalnom i ekonomskom sunovratu novinarstva čime je dovedena u pitanje njegova suštinska uloga kontrolora vlasti i čuvara demokratije”.

Skupština NUNS-a će birati novo rukovodstvo – predsednika, Izvršni odbor, Sud časti i Nadzorni odbor – čiji će mandat trajati od 2018. do 2022. i godine.

Kandidat za predsednika NUNS-a je Slaviša Lekić koji je prošle godine izabran na tu dužnost na Vanrednoj skupštini, nakon povlačenja dotadašnjeg predsednika Vukašina Obradovića.

Skupština NUNS-a će, između ostalog, razmatrati i tzv. alternativnu medijsku strategiju koju su zajedno pripremili Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM), Aocijacija nezavisnih lokalnih medija “Lokal Pres” (LP) i Asocijacia onlajn medija (AOM), saopštio je Sekretarijat NUNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari