NUNS obezbeđuje psihološku podršku za novinare 1Foto: EPA-EFE JENS SCHLUETER (Ilustracija)

Nezavisno udruženje novinara Srije (NUNS) saopštilo je danas da obezbeđuje psihološku podršku za novinare i novinarke kojima je potrebna zbog poteškoća koje su posledica njihovog profesionalnog angažmana, bez obzira da li su članovi NUNS-a.

NUNS je naveo da podršku pruža u saradnji sa organizacijom Međunarodna mreža pomoći (International Aid Network – I.A.N.) i da je, trenutno, novinarkama i novinarima na raspolaganju individualna psihološka podrška, individualna psihoterapija i grupna psihoterapija.

Trajanje grupne sesije je sat i po, individualne 50 minuta, a psihijatrijske konsultacije su dostupne po potrebi, dodaje se.

Kako je navedeno, I.A.N. i NUNS se obavezuju da poštuju opšte obaveze među kojima su diskrecija i poverljivost u radu sa upućenim korisnicima i zaštita podataka o korisnicima.

Navedeno je i da će se rad sa upućenim korisnicima zasnivati na najboljem interesu korisnika, uz princip dobornamernosti.
Među prihvaćenim obavezama je i striktna neutralnost i nepristrasnost u radu.
Individualne sesije mogu se održavati onlajn, dodaje se.

Oni kojima je potrebna neka od navedenih vrsta pomoći, mogu se javiti NUNS–u na imejl: [email protected] ili na broj telefona koji je u upotrebi 24 sata: 060/6882231, kao i organizaciji I.A.N na imejl: [email protected] ili telefonom na 063/389729.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari