Na prijedlog predsjednika opštine Rožaje Ejupa Nurkovića, na nedavnom zasijedanju lokalnog parlamenta za potpredsjednike opštine izabrani su Idriz Nurković, iz Socijaldemokratske partije i Mirsad Azemović iz Bošnjačke stranke. Za taj prijedlog glasali su odbornici vladajuće koalicije (SDP-BS), DPS je bila protiv, dok je odbornik Bošnjačke demokratske zajednice bio uzdržan. Nakon posljednjih lokalnih izbora, DPS je izgubila vlast u Rožajama, gdje je godinama vladala.

Sjednicu je obilježila polemika doskorašnjeg i aktuelnog predsjednika opštine, Nusreta Kalača i Ejupa Nurkovića. Bivši predsjednik opštine optužio je novu vlast da je za oko dva mjeseca napravila brojne propuste i prekršila zakon prilikom zapošljavanja i imenovanja funkcionera na lokalnom nivou. „Uposlili ste veliki broj ljudi. Mi smo imali devet funkcionera, a vi ih sada imate 17, među kojima imate čak i starješinu za pripravnike. Sve te ljude zaposlili ste nezakonito jer nijedan od njih nema odgovarajuće uslove za radno mjesto koje pokriva. Prozivali ste DPS i mene da smo uništili privredu, a vi imenujete potpredsjednika koji je uništio jednog privrednog giganta na čijem čelu je bio decenijama“, rekao je Kalač.

Aktuelni predsjednik opštine objasnio je da je njegovo pravo da naknadno odredi nadležnosti potpredsjednika, što će uraditi kroz reorganizaciju. Nurković je Kalaču predočio da lokalnoj upravi nijesu potrebni njegovi savjeti i lekcije o tome kako treba da se radi. Na sjednici su usvojeni statuti za preduzeća Komunalno, Vodovod i kanalizacija i Sportski centar, kao i odluka o javnim parkiralištima. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari