Na sednici Gradskog veća Požarevca razmatrane su brojne tačke dnevnog reda među kojima su bila pitanja poput zahteva „Parking servisa“ za povećanje mase sredstava za zarade, unapređenje saobraćaja na teritoriji grada, izveštaji Fonda za dodelu stipendija i nagrada na području grada, zahtev Narodnog muzeja za odobrenje dodatnih sredstava za angažovanje radnika po osnovu ugovora o obavljanju privremenih i povremenih poslova, zahtev Centra za socijalni rad za organizovanje i dalji rad na pružanju i razvoju usluga socijalne zaštite i druga.


Predsednik Gradskog veća, Miodrag Milosavljević izdvaja pitanje gasifikacije, kao izuzetno značajno. – Već dve godine razmišljamo kako da izađemo iz Pandorine kutije i rešimo pitanje gasifikacije grada Požarevca, s obzirom na to da imamo zaključen ugovor sa „Gas investom“; taj ugovor smo mi raskinuli, ali Gas invest osporava taj raskid. U međuvremenu se pojavio „Srbija gas“ sa predlogom da uđu u pregovore, s obzirom na to da rade magistralni vod gasovoda od Ostrva do Osipaonice i da su oni jedini ovlašćeni distributeri za isporuku gasa za industrijske zone. Oni su zainteresovani da rade našu buduću industrijsku zonu, odnosno sekundarnu mrežu gasovoda. Mi smo razmotrili njihov predlog, radi se o republičkom javnom preduzeću, ne moramo da raspisujemo konkurs, možemo da uđemo u neposredne dogovore sa njima. Cena je jedinstvena na teritoriji cele zemlje, kada je u pitanju priključak, a predložićemo da grad učestvuje u participaciji za priključak, čime bismo doprineli širenju gasovoda. Doneli smo odluku da uputimo pismo o namerama „Srbija gasu“, oni će nam, ja mislim, odgovoriti u kratkom roku, s obzirom na elaborat širenja gasovoda u Požarevcu. Ja mislim da ćemo dobiti pozitivan odgovor i krenuti u zaključenje ugovora. Nadam se da ćemo ovo pitanje rešiti na sledećoj Skupštini u septembru, kada ćemo na dnevnom redu imati pitanje gasifikacije Požarevca, tako da konačno građani, koji nemaju mogućnost da se priključe na toplifikaciju, mogu imati gas, a s druge strane, pošto želimo da razvijemo industrijsku zonu, imamo gas kao jedan oblik energenta koji može da bude dosta povoljan.

Milosavljević je izdvojio i postavljanje stubića na gradskim ulicama koji bi sprečili vozače da uzurpiraju trotoare. – Ove godine krećemo u drugi deo akcije. To će biti ulica „15. oktobar“, drugi deo koji nije završen, od pasaža Parma do ulice Moše Pijade, zatim ćemo raditi u ulici Moše Pijade, desnu stranu, do ulice „15. oktobra“, gde je veoma uzan trotoar, kako bi pešaci normalno mogli da ga koriste. Završićemo započet posao kod Politehničke škole do zgrade Telekoma – to je ulica Jovana Šerbanovića, i tu ćemo nastaviti prema Domu zdravlja i Medicini rada, levu stranu, koja je u haotičnom stanju, jer se vozila parkiraju na zelenim površinama. Takođe, radiće se u ulici Knez Milošev venac, gde imamo problem sa leve strane, kod samog pružnog prelaza do Železničke stanice. Postavljanjem stubića rešićemo i pitanje parkiranja divljih taksista u ovom delu grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari