Igor Srećković i Toma Topo iz Kostolca nastupili su prošle nedelje u drugoj polufinalnoj večeri najvećeg svetskog televizijskog šoua „Ja imam talenat“ koje je RTS prenosila direktno iz studija na Košutnjaku. Iako se nisu plasirali u finale, talentovani Kostolčani ostavili su odličan utisak na žiri i publiku koja je burnim aplauzom ispratila njihov nastup.


– Drago mi je što su prošli Nenad i Milica, gluvonemi plesači, kao i mali Đurađ pred kojim je velika budućnost, dobro, osvojio je publiku malo na simpatiju. Mi smo sa ovim nastupom mnogo postigli, ljudi nas prepoznaju i pozdravljaju na svakom koraku, ima tu i malo slikanja, rečju, prezadovoljni smo, iznosi svoje impresije Igor.

– Hteo sam da prezentujem moj talenat pošto je to u Srbiji slabo viđeno u odnosu na Evropu, video sam da mi „ Bid boks“ leži i dobro ide i onda sam hteo da napravim još spektakularniji nastup. Pozvao sam mog druga Tomu Topo da iskombinujemo nastup sa violinom pošto smo imali nekoliko zajedničkih nastupa sa KUD „ Kostolac“. Moja definicija za „ Bid boks“ je urbana vokalna perkusija, udaranje ili udaraljke, odnosno sposobnost da se glasom, jezikom, ustima proizvode razni zvuci, pojašnjava maturant Tehničke škole „ Nikola Tesla“ u Kostolcu.

Toma Topo, godinu dana mlađi Kostolčanin, učenik Muzičke škole „ Stevan Mokranjac“ u Požarevcu uz „ Requiem for a dream“ na violini odlično se uklopio u zajednički nastup.

– Namera nam je da nastavimo saradnju, da budućim nastupima postanemo još poznatiji široj javnosti, a naravno, planiram da posle srednje škole upišem i Muzičku akademiju. Moja ljubav prema muzici datira od malih nogu u KUD „ Kostolac“ u kome sviram violinu u sastavu „ Mirođija“. Rečju, ovo Društvo je za mene na neki način odskočna daska u budućoj karijeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari