U organizaciji Narodne biblioteke „Stevan Samardžić“ i gimnazije „Tanasije Pejatović“ u svečanoj sali gimnazije održana je promocija knjige „Marija mati“ Milenke Cice Čolović.


Opet su zamirisala davna vremena i Pljevlja kojih više nema. „Marija mati“ je četvrta knjiga ove autorke, a treća zbirka pripovjedaka. Njene prethodne tri knjige doživjele su po dva izdanja, a po odlomcima koji su pročitani na književnoj večeri nema sumnje da će isto biti i sa ovom knjigom. U prepunoj sali gimnazije „Tanasije Pejatović“ književno veče počela je Sofija Jelovac sa istoimenom pripovjetkom i pročitala značajne kritike prethodnih izdanja.

Marija Knežević, profesorka srpskog jezika i književnosti kazala je da izdanje ove knjige možemo povezati sa jednim od najznačajnijih jubileja u srpskoj književnosti, a to je 200 godina od kako je Vuk Stefanović Karadžić u Beču objavio „Malu prostonarodnu slaveno-serbsku pjesmaricu“ i „Pismenicu serbskog jezika po govoru prostog naroda napisanu“. Prisustvo velikog broja sugrađna na promociji je potvrda da je Milenka Cica Čolović među značajnijim pljevaljskim piscima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari