Američki predsednik Barak Obama formalno je juče započeo kampanju za svoj reizbor na narednim predsedničkim izborima u SAD. On je pozvao aktiviste i pristalice koji su učestvovali u njegovoj prvoj predsedničkoj kampanji da se ponovo okupe i pomognu mu da očuva funkciju.


Zvanični početak njegove druge predsedničke kampanje počinje 20 meseci pred izbore koji će biti u novembru 2012. „Ovo činimo sada jer politika u koju verujemo ne počinje skupim TV reklamama ili ekstravagantnostima, već sa vama – sa ljudima koji se organizuju ciglu po ciglu, razgovaraju sa susedima, kolegama, prijateljima. A takva vrsta kampanje zahteva vreme da se izgradi“, rekao je Obama u poruci pristalicama. Predsednik Sjedinjenih Država je dodao u pismu da je popunio neophodna dokumenta Federalne izborne komisije (FEC) i pozvao pristalice da posete njegov novi veb sajt za kampanju.

Na sajtu se nalazi i video sastavljen od izjava pristalica koje svedoče o njihovoj podršci Obami. Time što je popunio dokumenta FEC-a Obama stiče mogućnost da počne da skuplja novac kao neku vrstu kapare, a njegovi savetnici se nadaju da će predsednik SAD uspeti da obori rekord i za svoju kampanju obezbedi više od milijardu dolara, navodi agencija AP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari