Od 22. do 27. avgusta Novi Bečej je domaćin dvadesete po redu turističke manifestacije „Gospojina“.

Festival, koji ove godine nosi slogan „Doći ćeš i ti“ počeće takmičenjima u kuvanju riblje čorbe, nadmetanjem tamburaških bendova, revijom paradnih zaprega i humanitarnom akcijom – gađanje predsednika opštine balonima sa vodom. Posetioci će moći da obiđu etno-bazar, da se voze kočijama i uživaju u gurmanskoj hrani, karakterističnoj za Novi Bečej. Za najmlađe će biti priređena posebna zabava u okviru dečije ulice.

– Trudili smo se da sa jakim izvođačima napravimo eksploziju letnje zabave i mislim da ćemo u tome uspeti. Potrudili smo se da gosti imaju uvid u sve što Novi Bečej nudi kada nije Gospojina, pa smo im tako organizovali obilazak etno-kuće, muzeja, odlazak do Bisernog ostrva, gde su vinogradi sa čuvenom lozom krokan. Cilj nam je da posetioci upoznaju Novi Bečej i Vojvodinu i da se što bolje provedu – kaže Saša Šućurović, predsednik opštine Novi Bečej.

Kada je reč o muzičkom programu, posetioci će uživati u besplatnim koncertima. Nastupaće „Parni valjak“, Lepa Brena, „Hladno Pivo“, „Galija“, „Frajle“, „Ođila“ i „Huligansi“ iz Mađarske. Ove godine prvi put će program biti obogaćen Poljofestom – malim poljoprivrednim sajmom, na kojem će se predstaviti proizvođači i prodavci poljomehanizacije, semena i agrohemije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari