Obeležavanje Dana Sektora za vanredne situacije širom Timočke krajine 1Foto: Aleksandar Latas/Danas

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova obeležava svoj 17. septembar – Dan Sektora za vanredne situacije nizom manifestacija širom Republike Srbije.

U jutarnjim časovima planirano je obeležavanje krsne slave Presvete Bogorodice Neopalime kupine ili nesagorive kupine, zaštitnice vatrogasaca, u prostorijama svih 27 organizacionih jedinica Sektora za vanredne situacije u Republici Srbiji uz ceremoniju sečenja slavskog kolača.

Vatrogasci – spasioci će, u nedelji posvećenoj obeležavanju Dana Sektora za vanredne situacije, održavati taktičko – tehničke zborove u svih 27 organizacionih jedinica Sektora za vanredne situacije gde će predstaviti vozila i opremu, a građani će imati prilike da se upoznaju sa vatrogasnom opremom i poslom vatrogasaca.

Takođe, planirano je i održavanje javno – pokaznih vežbi vatrogasno – spasilačkih jedinica širom R. Srbije kao i akcija dobrovoljnog davanja krvi pripadnika Sektora za vanredne situacije širom R. Srbije, u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije.

Povodom Dana Sektora za vanredne situacije, Odeljenje za vanredne situacije u Zaječaru planiralo je sledeće aktivnosti

U ponedeljak 16. septembra planiran je taktičko – tehnički zbor na platou Trga Oslobođenja u Zaječaru u periodu od 12 – 13 časova, dok je za dan kasnije, 17. septembra u utorak, planirano sečenje slavskog kolača i obeležavanje slave u prostorijama Vatrogasnog doma u Zaječaru sa početkom u 10 časova.

U utorak 17. septembra, planiran je taktičko – tehnički zbor ispred Doma kulture u Knjaževcu u periodu od 10 – 12 časova, a u četvrtak 19. septembra, biće prikazana javno – pokazna vežba u krugu Predškolske ustanove „Naša radost“ u Boljevcu sa početkom u 9 časova, zatim u 10 časova u hotelu „Banjica“ u Sokobanji i u 12 časova u „Domu učenika srednjih škola“ u Zaječaru.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari