Dodelom tradicionalnih godišnjih nagrada i svečanom sednicom lokalnog parlamenta, u Kladovu je obeležen 26. april, Dan opštine.

Priznanja za rezultate u učenju su uručena Viktoriti Domnita Gurbini Nisijević, učenici osmog razreda OŠ „Vuk Karadžić“, Miši Đikanoviću, maturantu Srednje škole „Sveti Sava“ i Maji Petrović, apsolventkinji Filološkog fakulteta u Novom Sadu. Laureat godišnje nagrade za humanost i ispoljenu solidarnost je farmaceut Vera Mijucić, vlasnica apoteke „Vedam“, a godišnja nagrada Opštine Kladovo za uspešno privređivanje pripala je privatnoj fabrici „Almag“ vlasnika Aleksandra Majkanovića. Povelja zahvalnosti za doprinos i afirmaciju opštine Kladovo u turizmu dodeljena je hotelu „Vodena zvezda Dunava“ Milete Adžića.

Vera Mijucić se novčanog dela nagrade odrekla u korist odličnih učenika, dok je vlasnik „Almaga“ Aleksandar Majkanović novac poklonio Društvu za pomoć osobama ometenim u razvoju „Nada“.

Inače, Kladovljani 26. april obeležavaju kao Dan opštine u znak sećanja na 1867. godinu kada su turske vlasti predale ključeve srednjovekovne kladovske tvrđave Fetislam na upravu knezu Mihailu Obrenoviću, a Srbija dobila državnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari