Predsednik opštine Inđija Petar Filipović, predsednik SO Inđija Aleksandar Kovačević i zamenik predsednika Milan Bodiroža primili su juče predstavnike Subnora i udruženja boraca, i nakon prijema oni su zajedno položili vence na Spomenik borcima Podunavskog partizanskog odreda u centru grada.

Polaganju venaca prisustvovali su i predstavnici republičkog i pokrajinskog Subnora i sekretar Ambasade Rusije.

Predsednik opštine Inđija, Petar Filipović, čestitao je svim sugrađanima Dan opštine Inđija.

– Ovo je značajan datum u istoriji svih nas, i mi ne smemo da zaboravimo ljude koji su dali svoje živote da bi ovaj grad danas izgledao onako kako izgleda. Mi ćemo nastaviti saradnju sa Subnorom i drugim udruženjima i nastavićemo ovu tradiciju svake godine. Ono što sam i na današnjem skupu rekao jeste da ćemo i u narednim godinama najviše sredstava ulagati u brigu o našim sugrađanima, starijim i mlađim, ulagaćemo u obrazovanje i kontinuirani razvoj opštine, rekao je juče Petar Filipović.

Nakon polaganja venaca u centru grada predstavnici udruženja boraca položili su vence i na spomenike pilotima bivše Sovjetske armije i Brunu sa drugovima na starom pravoslavnom groblju, kao i na Spomenik žrtvama fašizma i palim borcima na najnovijem groblju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari